Gode råd om fødder
1. Hold fødderne rene og tørre

Det er til trækkeligt at skylle dem i brusebadet. Husk at tørrer godt mellem tæerne. Hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser.

2. Klip neglene lige over

Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, som kan danne betændelse.

3. Brug fodcreme

Cremen holder huden på fødderne smidig og forebygger hård hud og revner. Undgå creme mellem tæerne.

4. Hård hud og ligtorne skal fjernes

Hård hud og ligtorne er tegn på at fødderne belastes forkert. Derfor kan der være god grund til at se nærmere på fodtøjet, evt. indlægsbehandling.

5. Fodøvelser

 Lav øvelser med fødder og tæer, det styrker fodens muskler og bevægelighed, – samtidig styrker det kredsløbet.

6. Stømper

Skift til rene strømper dagligt, strømper der ikke strammer og er svedabsorberende. Brug uldsokker til kolde fødder og bomuldsokker til varme fødder.

7. Check dine sko

Check om dine sko passer til dine fødder, tag sålen ud of stil dig oven på den. Stikker foden udover sålen, går du i for små sko. Mange børn går i for små sko, det resulterer i at børn udvikler fejlstillinger på fødderne, som bliver permanente. Kig jævnligt børnenes sko efter for fremmedlegemer og evt. tag sålen ud og tjek om skoen stadig passer.

 8. Overvej indlæg.

Ved fejlstillinger kan du gå på en uhensigtsmæssig måde, som kan give smerter helt op i ryggen.  Derfor kunne et indlæg kompenserer for disse fejlstillinger og give dig en bedre gang.

9. Valg af sko.  

Dine fødder har bedst af at fodtøjet passer til lejligheden. Vælg derfor forskellig fodtøj til arbejde, fest, sport eller afslappet fritid.

 

 

Share this page

FacebookTwitterVimeoShare to Stumble UponMore...